среда, 25 марта 2015 г.

Еко листівка та МК!

Привіт усім - не дивуйтеся - ви потрапили саме до мене, якщо комусь не зрозуміло - праворуч на панельці є перекладач! Моя чергова весняна листівка в еко-стилі, яка склалася завдяки вдалим експериментам із ножами Spellbinders "Lacey Squares". 

Зібрала до купи матеріали для еко листівки, які планувала вирізати за допомогою ножів: крафт картон щільністю 200 гр/м, папір для скрапбукінгу та льон. 
Почала експериментувати із крафт картону - скориставшись найбільшим квадратним ножем з набору - вирізала основу для майбутньої листівки.
 Таке часткове вирізання (підсумовую, в порівнянні з усіма матеріалами) було найважчим, оскільки щільний картон, складений удвоє, піддавався повному прорізуванню на машинці навіть не з другого разу. Як на мене, витрачений час вартий того - основа для листівки гарна!

Найлегше та найшвидше різався папір для скрапбукінгу - до речі, він не дуже щільний - близько 150 гр/м. Для подальшого вирізання скористалася наступним за розміром квадратним ножем.

Все ж таки найцікавішим був експеримент із тканиною. Відразу скажу, що я й не намагалася вирізати саму тканину на машинці й довго міркувала чи варто взагалі пробувати.

Але на днях закралась думка, якщо тканину приклеїти до паперу - вона буде різатися набагато легше. Подумала й відразу вирішила перевірити.

Взяла тоненький крафт папір (щільністю 70 гр/м) та приклеїла його до льону за допомогою клей-олівця й почекала поки клей повністю підсохне.

Обрізала непотрібні частини льону та зафіксувала ніж на тканині. Льон прорізався не так легко як папір - довелося прокрутити на машинці декілька разів, проте майже не потрібно було виймати залишки з висічки - всі дрібні частини залишилися у ножеві.

Мої висновки: буду частіше робити текстильні висічки та деколи основи для листівок за допомогою ножів ;).
Для того, щоб підтримати візерунок ножів - зв'язала гачком рамочку у формі яєчка та додала улюблений декор ;).
З листівкою долучаюся до завдання "Будь які листівки із ножами Spellbinders" -використані ножі: Lacey Squares S4-295


Завітаю до галереї: використала чіпборд "Набір гілочок"


14 комментариев:

  1. Дуже гарно та вишукано, Маріє. Дякуємо за цікавий опис))

    ОтветитьУдалить
  2. Машуль,чудесная открытка))и мастр класс))без слов и то все понятно.молодчинка!!!!!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ленуля, спасибо, да вроде и не такие разные языки ;)!

      Удалить
  3. Такая красива и стильна открытка! Спасибо за мк!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Катюша спасибо, буду очень рада, если чем-то воспользуешься из МК!!!!

      Удалить
  4. Маш, крутезный МК и не менее крутезная открытка! Очень интересно было читать и смотреть. Только мне немножко жалко ту красивенькую бумажку с розами - такую красоту пришлось закрыть. У меня это вечная проблема в скрапе: всегда жалко закрывать красивые бумажки :) Особенно понравилась рамочка вязаная крючком. Помнится, кто-то МК вязаной рамочки обещал...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Леночка, ну ты меня и в краску вогнала - СПАСИБО!!! К стати, МК по рамочке я еще тогда отсняла, но фото вечерние и не очень презентабельные, если их найду - сброшу в личку ;)!

      Удалить
  5. Привіт Машунь, дуже приємно бачити твої роботи знову :) Сьогодні бачила вже твою листівку на фейсбуці і зараз маю нагоду переглянути повний МК. Робота дуже гарна, виконана професійно, акуратно. Дякую за участь у наших завданнях від Spellbinders в Україні. Бажаю удачі.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. )))) Маруся, завжди рада тебе читати - щиро дякую за таку високу оцінку моєї листівки!

      Удалить
  6. Маша, просто неймовірна робота і надзвичайно цікавий процес!!! Є всі твої фішки - і тканини, і фірмова рамочка! Все так пиродно і вишукано!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Олено, сьогодні всі читачі так прихильні до мене;) - дякую й дуже приємно, що впізнаешь мої фішки - обожнюю текстиль, рамочку обов'язково покажу як роблю!!!

      Удалить
  7. Так гарно і якось дуже природньо і по-справжньому! Приємно було розглядати роботу! Дякуємо за участь в конкурсі Spellbinders в Україні!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Катя, щиро дякую!!! Насправді - довго не могла придумати роботу з цим набором ножів...ідея прийшла уві сні ;).

      Удалить